LOOP

LOOP – revisiting a memory
Ett interaktivt scenkonstexperiment av Ulrika Larsen

https://vimeo.com/109592418

I det interaktiva scenkonstexperimentet LOOP undersöker tre dansare, med olika bakgrund i västafrikansk dans, indisk klassisk dans och flamenco, en mimskådespelare och en ljuddesigner loopen och kopierandet som fenomen. Det cirkulära upprepandet som företeelse springer här ur den indiska traditionen att, inom musik och scenkonst, tolka en händelse eller vers om och om igen, på olika sätt och ur olika perspektiv.

Upprepande och kopierande kan vara ett tecken på uppskattning, något som gynnar vår kreativitet och stärker vår identitet. Men det kan också begränsa oss till obrutna vanemönster och motstånd till det okända. Går det att dekonstruera detta och ge det en fysisk dimension på scen?

I LOOP- revisiting a memory återbesöker aktörerna den platsspecifika föreställningen In Your Eye & Loop i utställningen Fetish Modernity, fast nu i ett helt nytt sceniskt rum. Den publikinteraktiva delen av LOOP leker med det som är aktörernas egen reflektion och självförvärvade kunskap och det som skulle kunna resultera i falsk kunskap om andra, eller förändrade minnen hos dem själva.
Idé och regi: Ulrika Larsen
Koreografi och dans: Josefine Chiacchiero, Karin Ericson, Ulrika Larsen
Moderat/mimskådespel: Lena Bruun Bondesson
Ljuddesign: Stefan Johansson

by Josefine Chiacchiero